On a mission

Missies – en wij hebben er veel bekeken in de aanloop – zijn over het algemeen kort, tijdloos en inspirerend. Om met de eerste twee termen te beginnen; onze missie staat volledig in het teken van ondernemende kinderen, jongeren, ofwel de volgende generatie.

Die volgende generatie, net als alle ‘lichtingen’ daarvoor, gedijt enkel en alleen onder leiding van ondernemende voorbeelden. Voorbeelden die helpend en ondersteunend zijn in de algehele en met name de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Want, om ook nog een poging te wagen naar het inspirerende element; ‘wij hebben deze wereld niet geërfd van onze voorouders, maar wij lenen het van onze kinderen’.

Wie zijn wij?

Wij zijn Debby en Nick van Deursen. Getrouwd. Trotse ouders van een eeneiige meidentweeling. Met een enorme passie voor kinderen, de volgende generatie. Kinderen/jongeren verder kunnen en mogen helpen. Het verschil kunnen maken voor hen, en, ja, wij zijn heel idealistisch zo nu en dan; een verschil kunnen maken voor de wereld.

Het begint echter (altijd) bij jezelf.

Debby van Deursen

Omdat de vrouw altijd eerst gaat; Debby is jaren werkzaam geweest als groep 1/2-leerkracht in Rotterdam-West. Nadat haar gevoel steeds sterker afdreef van het huidige onderwijssysteem, eindigde haar carrière als juf. Dit overigens zonder af te drijven van haar ‘core-business’; er zijn voor kinderen en jongeren. Zo werkt zij, naast haar werkzaamheden voor Just Teach, enkele dagen per week als kindercoach in Rotterdam-Noord.

Nick van Deursen

Ook Nick is zijn onderwijscarrière begonnen in Rotterdam. Eerst als groep 8-leerkracht, later als adjunct- en als directeur. Na laatstgenoemde functie meerdere jaren bekleed te hebben, voelde hij dat de directe verbinding met en voor kinderen steeds verder van hem wegdreef. In de zomer van 2020 volgde een – voor de buitenwacht wellicht – rigoureuze stap; hij keerde parttime terug als leerkracht. Aanvankelijk in Rotterdam-West, momenteel in Rozenburg.

Met onze vele jaren ervaring in het werken met kinderen, de samenwerking met allerlei professionals, met ouders/verzorgers, kwam er telkens weer één essentieel element bovendrijven; de appel valt nooit ver van de boom.

Denk weer aan die volwassene die ruimte bood voor de exceptionele kwaliteiten van dat ene kind of die professional die het jaar in jaar uit voor elkaar kreeg om zelfs de ‘moeilijkste’ groep kinderen te laten floreren. Zwarte schapen. Mensen die andere dingen zagen en waardeerden dan het ‘gangbare’;

De Nelson Mandela

De Kobe Bryant

De Malala Yousafzai